Varm puread gazpacho

Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 tomat
  • 1 morot - liten
  • 2 schalottenlökar
  • 1 paprika - gul
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl zucchini - fint tärnad
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 msk smör
  • 0,5 röd chili - finhackad
  • 2 lime - saft och skal
  • 1 l tomatjuice
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 tsk kummin - hel
  • 2 citrongräs
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt dillvippor - till garnering

Gör så här

  1. Skär tomaterna i klyftor. Riv moroten fint. Finhacka schalottenlöken och tärna paprikor, zucchini och selleri fint.

  2. Fräs tomater, morot och hälften av lök-, paprika-, zucchinioch sellerihacket i smör.

  3. Tillsätt chili, limesaft och skal, tomatjuice, honung och kummin. Krossa rotknölen på citrongräset med änden av ett knivskaft. Dela gräset i mindre bitar och blanda det i soppan.

  4. Låt soppan sjuda med locket på glänt 15–20 min. Fräs resten av grönsakshacket i smör några minuter under omrörning.

  5. Lyft ur citrongräset. Mixa och sila soppan. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt. Toppa med olivolja och lite dill vid servering. Fördela grönsakshacket i skedar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!