Varm primörsallad

Färskpotatis, små morötter och sparris ansas i god tid och kokas först när 10 min av köttgrillningen återstår. Här ger vi dem syrlig smak med lime i stället för med vanlig vinägerdressing.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatisar - små
  • 400 g morötter - späda, utan blast
  • 400 g sparris - färsk, grön
  • 1 burk fetaost - tärnad, i olja med kryddor
  • 5 lime
  • 1 tsk flingsalt - eller vanligt salt

Gör så här

  1. Skrapa och ansa potatis och morötter, skär potatisen i skivor och morötterna på snedden i slantar. Skär bort några cm på sparrisstjälkarna längst ner, skär resten i bitar. Så här långt kan du förbereda i god tid och ha grönsakerna liggande i kallt vatten.

  2. När ca 10 min återstår av grilltiden för köttet kokar du potatisen och grönsakerna enligt följande: Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten, lägg i och koka potatisskivorna 5–6 min, tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 2 min, tillsätt sparrisbitarna och koka 1 min. 3.Töm av kokvattnet och blanda ner fetaosten försiktigt med en del av kryddoljan från fetaosten.

  3. Lägg upp det hela på ett stort fat, strö över lite flingsalt och lägg halvor av lime runt om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!