55555

Grilla till vardags! Här med en varm pastasallad med grillad fänkål, purjolök och citron till.  

För 2 personer:

Ingredienser

1 fänkålsstånd, (ca 200 g)
1 purjolök
1 citron
150 g pasta
1 burk körsbärstomater, lätt soltorkade  (130 g), Zeta
100 g färskost, smaksatt, t ex med svartpeppar
strösocker, salt, peppar

25 minuter

Varm pastasallad med grillade tillbehör – gör så här:

  1. Tänd grillen. Ansa och skär fänkålen i klyftor och purjolöken i ca 5 cm långa bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halvera och pressa saften ur den ena halvan. Skär den andra halvan i två bitar.
  2. Grilla fänkål, purjolök och citron indirekt ca 20 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av men spara 1 msk av oljan. Blanda oljan med citronsaft, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Låt pastan rinna av och lägg den i en skål. Lägg på de grillade grönsakerna och tomaterna. Ringla över dressingen och klicka på osten. Servera med den grillade citronen att pressa över.