Varm pastasallad med grillad fänkål, purjolök och citron  

Grilla till vardags! Här med en varm pastasallad med grillad fänkål, purjolök och citron till.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd - (ca 200 g)
  • 1 purjolök
  • 1 citron
  • 150 g pasta
  • 1 burk körsbärstomater - lätt soltorkade  (130 g), Zeta
  • 100 g färskost - smaksatt, t ex med svartpeppar
  • strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tänd grillen. Ansa och skär fänkålen i klyftor och purjolöken i ca 5 cm långa bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halvera och pressa saften ur den ena halvan. Skär den andra halvan i två bitar.

  2. Grilla fänkål, purjolök och citron indirekt ca 20 min.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av men spara 1 msk av oljan. Blanda oljan med citronsaft, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Låt pastan rinna av och lägg den i en skål. Lägg på de grillade grönsakerna och tomaterna. Ringla över dressingen och klicka på osten. Servera med den grillade citronen att pressa över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!