Varm pastasallad med citronbakad lax

Recept på varm pastasallad med citronbakad lax. En festrätt för två. Pastasalladen kan göras i förväg och serveras kall. Den ugnsbakade laxen kan ersättas med rökt eller gravad lax.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g lax - skinn- och benfri
  • 1 tsk citron - rivet skal
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 l vatten - + grönsaksbuljongtärningar
  • 140 g minipasta - t ex penne
  • 100 g broccolibuketter - frysta
  • 100 g haricots verts - frysta
  • 6 rädisor
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlök - klyftor, pressade
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera laxfilén, lägg i ugnssäker form, gnid in det rivna citronskalet på filéernas ovansida. Strö på salt och peppar. Stek i mitten av ugnen ca 10 minuter.

  2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i pastan, koka upp och koka 2 minuter. Tillsätt broccolibuketterna och koka ytterligare 2 minuter. Tillsätt haricots verts och koka ytterligare 2 minuter.

  3. Ansa rädisorna och lägg dem i pastakoket, rör om och häll av vattnet.

  4. Sätt kastrullen på plattan, häll i olivolja och pressa i vitlöken. Vänd ner pastablandningen i den varma vitlöksoljan, smaka av med pressad citron, kapris, salt och peppar. Servera genast med ugnsbakad lax.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!