Varm pastasallad med citronbakad lax

En festrätt för två. Pastasalladen kan göras i förväg och serveras kall.
Den ugnsbakade laxen kan ersättas med rökt eller gravad lax.

1. Sätt ugnen på 200°. Halvera laxfilén, lägg i ugnssäker form, gnid in det rivna citronskalet på filéernas ovansida. Strö på salt och peppar. Stek i mitten av ugnen ca 10 minuter.
2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i pastan, koka upp och koka 2 minuter. Tillsätt broccolibuketterna och koka ytterligare 2 minuter. Tillsätt haricots verts och koka ytterligare 2 minuter.
3. Ansa rädisorna och lägg dem i pastakoket, rör om och häll av vattnet.
4. Sätt kastrullen på plattan, häll i olivolja och pressa i vitlöken.
Vänd ner pastablandningen i den varma vitlöksoljan, smaka av med pressad citron, kapris, salt och peppar. Servera genast med ugnsbakad lax.

Recept från