20 minuter
Varm nudelsallad med revbensspjäll – gör så här:
- Skär loss köttet från revbenen och skiva det tunt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd ner 1 msk olja så att de inte klibbar ihop. Skala och skiva löken tunt. Skala och strimla morötterna. Skär bort roten på brysselkålen och skär dem i fyra klyftor vardera.
- Marinad: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva apelsinen och pressa saften ur hela. Skala och finriv vitlöksklyftan Rör ihop alla ingredienser.
- Bryn köttet krispigt och gyllene i 1 msk olja på båda sidor i en rymlig panna. Lägg över i en skål. Fräs lök och morötter i 1 msk olja så att de mjuknar och får lite färg. Vänd ner nudlar och marinad mycket väl. Låt puttra ihop 1–2 min. Vänd ner köttet. Toppa med sesamfrön. Servera direkt.