4.24.24.24.24.2

Varm nudelsallad med revbensspjäll görs av rester från julbordet. Revbenspjällen som blir över passar perfekt i en nudelsallad. De kan också blandas i en wok eller pyttipanna.

För 4 personer:

Ingredienser

6 skivor revbensspjäll, tjocka, tillagade
250 g glasnudlar
1 + 1 + 1 msk rapsolja, eller solrosolja
3 schalottenlökar, eller 1 gul lök
2 morötter, (200 g)
12 brysselkål

Marinad:

1 apelsin
1 vitlöksklyfta
1 dl soja, japansk (less salt)
0,5 dl vatten
1 msk ingefära, finriven, färsk
2 tsk honung
0,5 tsk chiliflakes

Tillbehör:

sesamfrön, rostade

20 minuter

Varm nudelsallad med revbensspjäll – gör så här:

  1. Skär loss köttet från revbenen och skiva det tunt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och vänd ner 1 msk olja så att de inte klibbar ihop.  Skala och skiva löken tunt. Skala och strimla morötterna. Skär bort roten på brysselkålen och skär dem i fyra klyftor vardera.
  2. Marinad: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva apelsinen och pressa saften ur hela. Skala och finriv vitlöksklyftan Rör ihop alla ingredienser.
  3. Bryn köttet krispigt och gyllene i 1 msk olja på båda sidor i en rymlig panna. Lägg över i en skål. Fräs lök och morötter i 1 msk olja så att de mjuknar och får lite färg. Vänd ner nudlar och marinad mycket väl. Låt puttra ihop 1–2 min. Vänd ner köttet. Toppa med sesamfrön. Servera direkt.