00000

Den här salladen är god att äta till grillad kyckling eller fläskkött eller som den är, gärna med en klick matyoghurt och sweet chilisås.

För 4 personer

Ingredienser

0,5 cantaloupemelon, (ca 350 g)
0,25 ananas, (ca 200 g) färsk
2 tsk honung, flytande
1 vitkål eller spetskål, klyfta, färsk (ca 500 g)
1 rödlök
4 salladslökar
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk rapsolja
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl jordnötter

Dressing:

3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk schalottenlök, finhackad
1 tsk farinsocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk koriander, grovt hackad

Varm melonsallad med grillad melon och jordnötter

 

1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
2. Skala, kärna ur och skär melonen i klyftor. Skala, ansa och skär bort den hårda rotstocken i ananasen, skär den sedan i  klyftor. Skär klyftorna på mitten och ringla på honung. Vänd runt bitarna. Grilla melon och ananas ca 1 minut på varje sida tills bitarna fått fin färg.
3. Skär kålen i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär salladslöken i 2 cm långa bitar. Kärna ur och finhacka chilin.
4. Stek kål och lök i olja och smör ca 5 min under omrörning. Krydda med salt och peppar. Lägg i melon och ananas och strö över chili och jordnötter. Droppa över dressingen eller servera den vid sidan om.