Varm melonsallad med grillad melon och jordnötter

Den här salladen är god att äta till grillad kyckling eller fläskkött eller som den är, gärna med en klick matyoghurt och sweet chilisås.

Varm melonsallad med grillad melon och jordnötter

 

1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
2. Skala, kärna ur och skär melonen i klyftor. Skala, ansa och skär bort den hårda rotstocken i ananasen, skär den sedan i  klyftor. Skär klyftorna på mitten och ringla på honung. Vänd runt bitarna. Grilla melon och ananas ca 1 minut på varje sida tills bitarna fått fin färg.
3. Skär kålen i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär salladslöken i 2 cm långa bitar. Kärna ur och finhacka chilin.
4. Stek kål och lök i olja och smör ca 5 min under omrörning. Krydda med salt och peppar. Lägg i melon och ananas och strö över chili och jordnötter. Droppa över dressingen eller servera den vid sidan om.

Recept från