Varm macka med senap

00000

Recept på varm macka med senap. Varm macka med ett rejält lager fransk senap sätter sting på det hela. Välj en god ost med mycket smak!

För 4 portioner

Ingredienser

4 skivor vitt bröd, gärna surdeg
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 tomater
2 dl riven lagrad ost, (17 %)
1/2 kruka persilja
flingsalt + nymald svartpeppar

5 min + 15 min i ugnen

Varm macka med senap – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bre tomatpuré och senap på brödskivorna.
  3. Skiva tomaterna tunt och lägg 3 skivor på varje bröd.
  4. Toppa med ost och strimlad persilja.
  5. Baka i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med extra senap och toppa mackorna med 2 krm flingsalt och 1/2 krm svartpeppar.