Recept på varm macka med senap. Varm macka med ett rejält lager fransk senap sätter sting på det hela. Välj en god ost med mycket smak!

För 4 portioner

Ingredienser

4 skivor vitt bröd, gärna surdeg
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 tomater
2 dl riven lagrad ost (17 %)
1/2 kruka persilja
flingsalt + nymald svartpeppar

5 min + 15 min i ugnen

Varm macka med senap – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bre tomatpuré och senap på brödskivorna.
  3. Skiva tomaterna tunt och lägg 3 skivor på varje bröd.
  4. Toppa med ost och strimlad persilja.
  5. Baka i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med extra senap och toppa mackorna med 2 krm flingsalt och 1/2 krm svartpeppar.