3.83.83.83.83.8

Varm macka med het kycklingröra smaksätts med tabasco buffalo som är en ny tabascosort med rund och fyllig smak och som inte är superstark.

För 4 personer:

Ingredienser

4 ciabattabröd, eller 1 baguette
400 g kycklingfilé
1 paprika, röd
1 bit purjolök, ca 10 cm
2 msk rapsolja
1 tsk tabasco buffalo
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm strösocker
2 dl crème fraiche
1 dl majs
2 dl ost, riven

Tillbehör:

sallad
ev tabasco buffalo

15 minuter + 10 minuter i ugn

Varm macka med kyckling – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela bröden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skär kycklingen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla purjolöken.
  3. Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har fått fin färg. Krydda med tabasco, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och socker. Blanda i paprika och purjolök och stek ca 1 minut.
  4. Häll upp fräset i en skål och rör i crème fraiche och majs. Fördela röran på bröden och strö över ost. Gratinera mitt ugnen ca 10 min. Servera mackorna med sallad och eventuellt extra tabasco.