Varm kycklingsallad till pasta med saffranssås

Kycklingsallad som är god med pasta. Saffranssåsen kan blandas med den kokta pastan eller ringlas över vid servering. Såsen går utmärkt att tillaga dagen innan den serveras. Bjud gärna ett gott bröd till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 140 g bacon - bacon
  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 290 g kronärtskockor - inlagda, små
  • 80 g babyspenat

Saffranssås

  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 4 msk kycklingfond - koncentrerad
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 msk timjan - färsk, hackad
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Servering

  • pasta
  • parmesan - hyvlad

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka löken. Stek löken i olivolja ca 2 min. Tillsätt finstött saffran, kycklingfond, vatten och vin. Låt koka utan lock tills hälften återstår.

  2. Sila såsen och tillsätt grädde och timjan. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka upp. Smaka av med peppar.

  3. Kyckling: Skär bacon i mindre bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Ta upp det och låt rinna av på hushållspapper och gör ren pannan. Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Stek dem i olivolja runt om 3-5 min. Strö på salt och peppar.

  4. Skala och skiva vitlöken. Halvera tomater och kronärtskockor. Rör försiktigt ner dem i kycklingen. Stek alltsammans i ca 2 min. Vänd ner bacon och spenat strax före servering.

  5. Servera till nykokt pasta med såsen och hyvlad parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!