Varm kyckling tonnato

Vi är många som älskar den italienska klassikern Vitello tonnato, kokt kalvstek i tunna skivor med tonfisksås. När tiden inte räcker till för att koka en stek brukar jag göra den här snabbvarianten med kycklingfilé. Såsen går bra att förbereda dagen före.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (500 g)
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Sås

  • 1 burk tonfisk i vatten - (200 g)
  • 3 sardellfiléer
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk citron - pressad
  • 3 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Till servering

  • 600 g potatis - nykokt
  • 80 g rucolasallad
  • 1 citron

Garnering

  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Börja med såsen. Låt ton­fisken rinna av. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka kycklingen i lättsaltat vatten under lock tills den är genomkokt, ca 15 min, tills innertemperaturen är 70°.

  3. Skär filéerna i tunna skivor och krydda med salt och peppar. Lägg upp sallad och kyckling på tallrikar. Skeda över såsen och garnera med kapris. Servera med nykokt potatis, rucola och citronklyftor.

Ca 400 kcal per portion, 10 g fett, 43 g protein, 32 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!