Varm kryddig romdrink

Recept på en varm kryddig romdrink. Välkomna gästerna riktigt varmt med en kaneldoftande romdrink.
Mattias Larsson
Foto: Magnus Skoglöf

Varm kryddig romdrink

  • 0,5 apelsin
  • 12 cl rom - mörk
  • 3 msk råsocker strö
  • 5 dl vatten
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Skölj apelsinen väl i ljummet vatten. Riv fina strimlor av det yttersta apelsinskalet med ett zestjärn och pressa ut saften.

  2. Fördela apelsinskal och 4 msk apelsinsaft i fyra glas. Rör i rom och socker. Koka upp vattnet tillsammans med kanelstången och häll  i glasen precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!