Varm kålsallad med chili

Detta är en kryddig varm sallad som passar som tillbehör till t ex stekt eller ugnsbakad fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g savojkål
  • 2 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 spansk peppar (chili) - eller annan chilifruk finhackad
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,75 tsk salt
  • 1 dl pumpakärnor - eller solrosfrön
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • 200 g torsk - ugnsbakad
  • 1 dl yoghurtsås - kall

Gör så här

  1. Finstrimla savoykålen och blanda den med ingefära och finhackad chili. Hetta upp rapsolja och sesamolja i en stor stekpanna eller wok och fräs kålmixen ca 3 minuter.

  2. Blanda ner salt och pumpakärnor och eventuellt vatten om det verkar torrt. Stek ytterligare ca 1 min. Serveras varm till fisk och kall yoghurtsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!