Varm grönsakssallad

Grönsakerna blir godast om de tillagas strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 squash - (ca 200 g)
  • 0,25 aubergine - (ca 200 g)
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 burk cannellinibönor - (ca 400 g)
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk fänkålsfrön - krossade
  • 100 g svarta oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär squash och aubergine i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i 2 cm stora bitar.

  2. Blanda auberginen med ½ dl olivolja och salt i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Vänd i övriga grönsaker och tillaga ytterligare ca 20 min, tills de fått fin färg.

  3. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

  4. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken och blanda med citronsaft och -skal, fänkålsfrön och 1/2 dl olivolja.

  5. Blanda ner bönor och oliver i grönsakerna och häll över marinaden. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!