Varm feta med färsk tomatdressing

Recept på varm feta med färsk tomatdressing. När fetaosten värms blir den ­härligt krämig och smakrik. Med tomatröra och frasiga pizzabröd blir det ett toppentilltugg!

 

För 8 personer

Ingredienser

3 förpackningar fetaost (à 150 g)
4 kvisttomater mogna
1 rödlök liten
1 vitlöksklyfta
1 kruka bladpersilja
1 kruka basilika
0,5 dl olivolja + 0,5 dl
1 tsk sambal oelek
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter + 15 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och fintärna tomaterna. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Repa och finhacka örterna.
  2. Blanda tomater, lök, vitlök och örter med sambal och 1/2 dl olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll 1/2 dl olja i en ugnssäker form. Lägg fetaosten i formen och fördela hälften av tomatdressingen ovanpå. ­Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Skeda över resten av dressingen.

Här hittar du recept på Frasiga pizzabröd!

Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon

Fler recept med: Fest, Övrigt, Smårätter