00000

Om du använder överbliven kokt potatis kan du värma den försiktigt i lite vatten.

För 4 personer:

Ingredienser

750 g färskpotatis
2 msk dill, hackad
1 msk persilja, finstrimlad
1 krm svartpeppar, nymald

Senapssås:

1 msk senap, grovkornig
2 msk vinäger, t ex äppelcider eller vitvinsvinäger
3 msk olivolja
2 krm salt

Tillbehör:

4 korvar, gärna kryddiga

Varm färskpotatissallad med senapssås och korv – gör så här:

  1. Borsta potatisen noga. Lägg den i kokande saltat vatten och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
  2. Blanda ingredienserna till senapssåsen. Skär den varma potatisen, den behöver inte skalas, i ca 2 cm tjocka skivor. Varva potatisen med dill och persilja, ringla lite sås mellan varven. Peppra.
  3. Stek eller grilla korven och servera den med salladen.