Varm färskpotatissallad med senapssås och korv

Om du använder överbliven kokt potatis kan du värma den försiktigt i lite vatten.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g färskpotatis
  • 2 msk dill - hackad
  • 1 msk persilja - finstrimlad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Senapssås

  • 1 msk senap - grovkornig
  • 2 msk vinäger - t ex äppelcider eller vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 4 korvar - gärna kryddiga

Gör så här

  1. Borsta potatisen noga. Lägg den i kokande saltat vatten och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

  2. Blanda ingredienserna till senapssåsen. Skär den varma potatisen, den behöver inte skalas, i ca 2 cm tjocka skivor. Varva potatisen med dill och persilja, ringla lite sås mellan varven. Peppra.

  3. Stek eller grilla korven och servera den med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!