00000

Paprika och spenat är både gott och vackert att blanda med de snabblagade grynen.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl couscous
2 snackpaprikor
2 msk olivolja
1 påse babyspenat (ca 70 g)
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
4 msk hackade rostade nötter, t ex hasselnötter
1 grillad kyckling

Sås

1 dl finhackad mynta, persilja eller basilika
1 citron, strimlat skal
3 msk pressad citron
2-3 msk vatten
1 msk olivolja
1/2 tsk salt

Tillbehör

2 dl matyoughurt

15 min

1. Tillaga couscousen enligt ­anvisning på förpackningen.
2. Kärna ur och strimla paprikan.
3. Fräs paprikan i olja i en stekpanna 3–5 min. Blanda i spenaten och fräs ytterligare ca 1 minut. Salta och peppra.
4. Sås: Blanda ihop ingredienserna.
5. Blanda couscous, paprika och spenat i en skål. Strö över nötterna. Servera med såsen och grillad kyckling. Toppa gärna med örter.

Fler recept med: Artiklar