Varm couscoussallad med citron- och myntasås och grillad kyckling

Paprika och spenat är både gott och vackert att blanda med de snabblagade grynen.
Lena Söderström
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 2 snackpaprikor
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat - (ca 70 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 msk hasselnötter - hackade rostade
  • 1 kyckling - grillad

Sås

  • 1 dl mynta - persilja eller basilika, finhackad
  • 1 citron
  • 2 - 3 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 2 dl matyoughurt

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt ­anvisning på förpackningen.

  2. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Fräs paprikan i olja i en stekpanna 3–5 min. Blanda i spenaten och fräs ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

  4. Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet och finstrimla det. Halvera och pressa ut 3 msk saft. Blanda ihop alla ingredienser.

  5. Blanda couscous, paprika och spenat i en skål. Strö över nötterna. Servera med såsen och grillad kyckling. Toppa gärna med örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!