00000

Paprika och spenat är både gott och vackert att blanda med de snabblagade grynen.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl couscous
2 snackpaprikor
2 msk olivolja
1 påse babyspenat, (ca 70 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
4 msk hasselnötter, hackade rostade
1 kyckling, grillad

Sås:

1 dl mynta, persilja eller basilika, finhackad
1 citron
2-3 msk vatten
1 msk olivolja
0,5 tsk salt

Tillbehör:

2 dl matyoughurt

15 minuter

Varm couscoussallad med citron- och myntasås och grillad kyckling – gör så här:

  1. Tillaga couscousen enligt ­anvisning på förpackningen.
  2. Kärna ur och strimla paprikan.
  3. Fräs paprikan i olja i en stekpanna 3–5 min. Blanda i spenaten och fräs ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
  4. Sås: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet och finstrimla det. Halvera och pressa ut 3 msk saft. Blanda ihop alla ingredienser.
  5. Blanda couscous, paprika och spenat i en skål. Strö över nötterna. Servera med såsen och grillad kyckling. Toppa gärna med örter.