Varm citruspasta till grillade kycklingklubbor

Köper du färdiggrillade kycklingklubbor blir detta en riktigt snabb rätt som också är utmärkt att ta med som matlåda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar - grovmald
  • 2 krm salt

Pasta

  • 300 g pasta
  • 2 morötter
  • 1 gourmetsallad - i påse
  • 0,5 purjolök

Dressing

  • 1 tsk citron - rivet skal
  • 3 msk citron - pressad
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - grovmald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pensla kycklingklubborna med soja. Salta, peppra och lägg dem i en ugnssäker form. Stek dem i mitten av ugnen ca 25 minuter.

  2. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta och koka pastan enligt förpackningen.

  3. Skala och riv moroten grovt. Öppna salladspåsen och ta bort eventuellt skadad sallad, strimla purjolöken.

  4. Blanda samman dressingen.

  5. Häll av kokvattnet och låt pastan rinna av. Häll över den i en skål och blanda med grönsaker och dressing. Servera med kycklingklubborna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!