Varm citronsås

44444

Varm citronsås passar perfekt till fisk. Allt från fin vit fisk så som gös, torsk och abborre, men den är också jättegod till exempelvis fiskbiffar på lax.

För 4 portioner

Ingredienser

1 citron
1,5 dl grädde
1,5 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
0,5 msk Maizena majsstärkelse

Varm citronsås – gör så här:

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 2 msk saft.
  2. Blanda citronsaft, 1,5 dl grädde, 1,5 dl vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min.
  3. Krydda med 2 krm salt. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och blanda i citronskalet
Fler recept med: Sås och marinad