Varm citronsås passar perfekt till fisk. Allt från fin vit fisk så som gös, torsk och abborre, men den är också jättegod till exempelvis fiskbiffar på lax.
För 4 portioner
Ingredienser
1
citron
1,5 dl
grädde
1,5 dl
vatten
0,5
grönsaksbuljongtärning
2 krm
salt
0,5 msk
Maizena majsstärkelse
Varm citronsås – gör så här:
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 2 msk saft.
Blanda citronsaft, 1,5 dl grädde, 1,5 dl vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min.
Krydda med 2 krm salt. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och blanda i citronskalet
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.