44444

Varm chokladmousse är en fluffig dessert. Välj choklad av bra kvalitet. Moussen går att förbereda ca 30 min före och ha klar i skålar. Grädda precis före servering.

För 4 personer:

Ingredienser

50 g choklad, mörk (70  %)
25 g smör
2 ägg, medelstora
1 msk strösocker
0,5 msk likör, t ex Cointreau
2 tsk kakao

Garnering:

1 msk florsocker

10 minuter + 5 minuter i ugn

Varm chokladmousse – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och tärna smöret. Lägg choklad och smör i en skål och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Rör om.
  2. Dela äggen. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Blanda äggulor, likör och kakao i en skål. Vänd försiktigt ihop chokladsmör, äggulekräm och äggviteskum.
  3. Fördela moussen i ugnssäkra formar. Ställ dem på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 5 min. Pudra över florsocker och servera direkt.