Varm chokladdryck

Recept på varm choklad. Varm choklad i termos är ett måste på vinterutflykt. Men man kan också dricka en kopp på kvällen. Med  vispgrädde på toppen blir det som en liten dessert.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 dl kakao
  • 0,75 dl råsocker
  • 12 polkagrisar - + 4
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda mjölk, vatten, kakaopulver och socker i en kastrull. Vispa så att kakaon löses upp. Koka upp och låt det sjuda ca 15 min utan lock.

  2. Tillsätt 12 polkagrisar och rör om så att de smälter.

  3. Häll upp på muggar. Toppa med vispad grädde och lite krossade polkagrisar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!