Varm choklad med stjärnanis och apelsin  

Varm choklad med stjärnanis och apelsin är en given klassiker att ha med i termosen, här med kryddig smak av stjärnanis. Vill man, gör man en ”vuxenvariant” och smaksätter med konjak.  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g choklad - mörk
  • 1 apelsin
  • 8 dl mjölk
  • 2 stjärnanis
  • 1 krm salt
  • 1 - 2 msk florsocker
  • konjak - ev

Garnering

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 - 2 tsk apelsinskal - rivet
  • kakao
  • minimarshmallows - ev

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Koka upp mjölken med apelsinskal, stjärnanis och salt. Smaksätt med florsocker.

  2. Sila mjölken över chokladen. Låt stå 2–3 min utan att röra om. Rör sedan om så att chokladen smälter. Tillsätt eventuellt lite konjak.

  3. Vispa grädden. Häll upp den varma chokladen i muggar. Toppa med vispad grädde och strö över rivet apelsinskal och kakao. Toppa eventuellt med marshmallows.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!