”Varm choklad” med passionskola och skummig kardemummamjölk – varmt och gott till kvällen

Lägg det som blir över av kolasmeten i en burk med lock och njut den till andra desserter.

ca 30 min + 6 min i ugn

1. Ställ burken med den kondenserade mjölken i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Koka burken under lock ca 3 timmar. Kyl burken, vars innehåll nu har blivit kolasmet.
2. Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull eller i mikrovågsugn. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt chokladsmöret och blanda ihop till en jämn smet.
3. Spritsa hälften av smeten i glas som tål ugnsvärme. Öppna burken med kolasmet. Klicka ca 1 msk i varje glas. Täck med resten av chokladsmeten.
4. Grädda glasen mitt i ugnen ca 6 min. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Fördela den i glasen.
5. Värm mjölken med kardemummakärnorna och vispa kraftigt. Toppa glasen med mjölk. Strö över kanel och kakao.

Recept från