”Varm choklad” med passionskola och skummig kardemummamjölk - varmt och gott till kvällen

Lägg det som blir över av kolasmeten i en burk med lock och njut den till andra desserter.
Paul Svensson
Varm choklad med passionskola och kardemummamjölk - så här gör du
Varm choklad med passionskola och kardemummamjölk - så här gör du Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 100 g smör - osaltat
  • 100 g mörk choklad - mörk (66 %)
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 4 passionsfrukter
  • 5 dl standardmjölk - (3 %)
  • 10 gröna kardemummakärnor

Garnering

  • kanel - mald
  • kakao

Gör så här

  1. Ställ burken med den kondenserade mjölken i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Koka burken under lock ca 3 timmar. Kyl burken, vars innehåll nu har blivit kolasmet.

  2. Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull eller i mikrovågsugn. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt chokladsmöret och blanda ihop till en jämn smet.

  3. Spritsa hälften av smeten i glas som tål ugnsvärme. Öppna burken med kolasmet. Klicka ca 1 msk i varje glas. Täck med resten av chokladsmeten.

  4. Grädda glasen mitt i ugnen ca 6 min. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Fördela den i glasen.

  5. Värm mjölken med kardemummakärnorna och vispa kraftigt. Toppa glasen med mjölk. Strö över kanel och kakao.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!