Varm caprese

Varm caprese är så mycket godare än den traditionella eftersom tomatsmaken utvecklas när man rostar dem.
Liselotte Forslin
Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 125 g buffelmozzarella
  • 2 tsk balsamvinäger - lagrad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Strö chilin över tomaterna och ringla över 1 msk olja. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Låt tomaterna svalna.

  3. Bryt mozzarellan i bitar och lägg dem på tomaterna. Ringla över 1 msk olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Repa över basilika och servera.

Foto: Hans Logren

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!