Foto: Hans Logren
Varm caprese
Varm caprese är så mycket godare än den traditionella eftersom tomatsmaken utvecklas när man rostar dem.
Ingredienser
- 250 g körsbärstomater
- 1 röd chili - t ex spansk peppar
- 1 msk olivolja - + 1 msk
- 125 g buffelmozzarella
- 2 tsk balsamvinäger - lagrad
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 0,5 kruka basilika
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
Kärna ur och finhacka chilin. Strö chilin över tomaterna och ringla över 1 msk olja. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Låt tomaterna svalna.
-
Bryt mozzarellan i bitar och lägg dem på tomaterna. Ringla över 1 msk olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Repa över basilika och servera.