33333

Varm caprese är så mycket godare än den traditionella eftersom tomatsmaken utvecklas när man rostar dem.

För 4-6 personer:

Ingredienser

250 g körsbärstomater
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 + 1 msk olivolja
125 g buffelmozzarellaost
2 tsk balsamvinäger, lagrad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 kruka basilika

20 minuter + 20 minuter i ugn

Varm caprese – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Strö chilin över tomaterna och ringla över 1 msk olja. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Låt tomaterna svalna.
  3. Bryt mozzarellan i bitar och lägg dem på tomaterna. Ringla över 1 msk olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Repa över basilika och servera.

Antipasti

Foto: Hans Logren

Fler recept med: Förrätter, Smårätter