00000

Broccoli kallas även sparriskål och är en nära släkting till blomkålen.
Godast blir det om den serveras al dente.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklinglårfiléer
1 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk riven ingefära
2 broccolistånd, (á 250 g)
1 blomkålshuvud, (800 g)

Tillbehör

4 port ris

20 min

1. Rosta sesamfröna i torr panna till gyllenbrun färg.
2. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar, ca 3×3 cm.
3. Stek kycklingen i olja tills den fått fin färg. Salta och peppra. Häll på matlagningsgrädde och tillsätt ingefära. Låt koka ihop.
4. Skär broccoli och blomkål i grova buketter. Koka dem i saltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.
5. Servera ingefärskyckling och grönsaker med ris. Strössla över sesamfrön vid servering.