Varm broccoli och blomkålssallad med Ingefärskyckling och sesam

Broccoli kallas även sparriskål och är en nära släkting till blomkålen. Godast blir det om den serveras al dente.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk ingefära - riven
  • 2 broccolistånd - (á 250 g)
  • 1 blomkålshuvud - (800 g)

Tillbehör

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i torr panna till gyllenbrun färg.

  2. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar, ca 3x3 cm.

  3. Stek kycklingen i olja tills den fått fin färg. Salta och peppra. Häll på matlagningsgrädde och tillsätt ingefära. Låt koka ihop.

  4. Skär broccoli och blomkål i grova buketter. Koka dem i saltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.

  5. Servera ingefärskyckling och grönsaker med ris. Strössla över sesamfrön vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!