00000

Varm bakad brie med vitlök och rosmarin blir härligt krämig när den värms ett tag i ugnen. Servera med kex.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 brieost, liten (ca 225 g)
1 vitlöksklyfta, stor
8-10 rosmarinkvistar, små

Tillbehör:

kex

10 minuter + 25 minuter i ugn

Varm bakad brie med vitlök och rosmarin – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär 20 små sneda snitt i osten. Skala och strimla vitlöken. Tryck ner vitlöken i hälften av snitten på osten. Tryck in rosmarinkvistarna i resten av snitten.
  2. Svep in osten i aluminiumfolie och lägg den på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Låt osten svalna lite innan den serveras med kex.

Ostfest

Foto: Hans Logren

Fler recept med: Ägg och mejeri, Smårätter