00000

Recept på varm asiatisk sallad. Soja, chili och ingefära är perfekt kryddning till en mild råvara som tofu eller halloumi.

För 4 personer

Ingredienser

Varm asiatisk sallad

3 dl jasminris
1 spets- eller vitkålshuvud (500 g)
300 g haricots verts
2 gula lökar
1 röd chili, t ex spansk peppar
3 msk rapsolja
1 dl japansk soja
2 msk riven ingefära

Tillbehör

stekt tofu eller grillad halloumi

20 min

Varm asiatisk sallad

 

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Ansa och strimla spetskålen. Ansa bönorna. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla chilin.

3. Fräs lök och chili i olja i en gryta. Tillsätt spetskål och bönor och låt fräsa med ca 5 min. Häll över soja och tillsätt ingefära.

4. Servera salladen med tofu eller grillad halloumi.