Varm äppeldrink med calvados och ingefära

Varm äppeldrink med calvados, ingefära och mynta kan självklart göras alkoholfri och serveras utan calvados.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 dl äppeljuice - drickfärdig
  • 1 bit ingefära - (5 cm)
  • 1 dl citron - pressad
  • 0,5 dl honung
  • 1 kanelstång
  • 3 stjärnanis
  • 10 kryddnejlikor
  • 16 cl calvados

Garnering

  • kanelstång - citron- eller äppelskiva

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran. Koka upp alla ingredienser utom calvadosen i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Låt svalna till ca 75°.

  2. Häll upp drinken i muggar eller värmetåliga glas och tillsätt calvados. Garnera med kanelstång, citronskiva eller äppelskiva.

Recept: Anna Wendt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!