55555

Varm äppelcider med vanilj och kanel kan göras på olika slags cider. Välj den cider du gillar, med eller utan alkohol.

För 10-12 personer:

Ingredienser

2 liter äppelcider
6 kanelstänger
1 vaniljstång
2 äpplen

10 minuter + 20 minuter att dra

Varm äppelcider med vanilj och kanel – gör så här:

  1. Häll cidern i en kastrull. Lägg ner kanelstången. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i cidern. Lägg även ner stången. Koka upp och låt sedan dra ca 20 min.
  2. Värm cidern strax före servering. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelskivorna i cidern och servera.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Dryck, Jul, Varma drycker