00000

Tillsammans med halloumiostens goda sälta kommer sparrisen här helt till sin rätt!

För 4 personer

Ingredienser

1 fänkål
1 knippe sparris, (250 g)
2 paprikor, inlagda, grillade (Fontana)
0,75 tsk flingsalt, 0,75 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald + 1 krm svartpeppar
250 g babymajs
150 g haricots verts
1 msk olivolja, + 2 msk + 0,5 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger, vit
2 haloumi, förp (à 250 g)

Primörsallad med sparris och halloumi – gör så här:

  1.  Ansa och skiva fänkål tunt, gärna på mandolin. Bryt av det nedersta på sparrisen och skiva den tunt, gärna på längden. Skär paprikorna i grova bitar. Lägg  fänkål, sparris och paprika i en skål. Strö på 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Halvera majsen på längden och snoppa haricots verts. Stek allt hastigt i 1 msk olja. Strö på 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen, ringla över 2 msk olja och balsamvinäger. Blanda försiktigt.
  4. Stek haloumin i 1/2 msk olja på hög värme och servera genast till salladen.