Vårkyckling i citronverbenamarinad

Stek kycklingen i sin marinad i en långpanna där den sköter sig själv. Passar bra på påskbuffén eller som ensamrätt med kokt potatis och sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 majskycklingar - (à ca 1,5 kg)
  • 2 msk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Citronverbenamarinad

  • 1,5 dl citronverbena - hackad
  • 3 vitlöksklyftor - pressade
  • ingefära - färsk 3 cm, riven
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl rapsolja

Tillbehör

  • 150 g sötmandel
  • 1,5 dl sultanrussin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stycka kycklingen i 10 bitar. Lägg bitarna i en långpanna och strö över salt och peppar.

  2. Blanda ihop marinaden och häll den över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 45–50 min, ös kycklingen ett par gånger under tiden. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.

  3. Skålla eventuellt alla eller hälften av mandlarna. Rosta dem i torr, het stekpanna. Blanda mandel och russin och lägg på ett fat. Lägg på kycklingbitarna och garnera med färsk citronverbena. Servera kycklingen med kokt potatis, påsksallad och örtcreme fraiche. ? *Citronverbenan går att byta ut mot citronmeliss eller rivet skal av 1 citron och 1 dl färsk hackad timjan. Eller fråga din handlare om de kan beställa hem färsk citronverbena.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!