Variation på pasta pesto

55555

Recept av Årets kock Johan Backeus på variation på pasta pesto. Väljer du färsk pasta så används 400 g i receptet.

För 4 personer

Ingredienser

300 g pasta, gärna pappardelle
50 g parmesanost, + 30 g
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
0,5 dl solrosfrön
1 lime, + 1
1 zucchini, (300 g)
1 chili, röd, t ex spansk peppar ev
rapsolja, olivolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Variation på pasta pesto – gör så här:

  1. Riv 50 g parmesan och hyvla 30 g. Skala vitlöksklyftan. Mixa riven parmesan, vitlök, koriander (spara några blad till garnering), solrosfrön, 2 msk rapsolja och 2 msk olivolja.
  2. Tillsätt 1 msk pressad limesaft och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Hyvla zucchinin tunt och lägg den i isvatten. Kärna ur chilin och  skär i tunna skivor.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda pasta och pesto och lägg upp på tallrikar. Toppa med zucchini, hyvlad parmesan, sparad koriander och eventuell chili. Servera med limeklyftor.

Zucchini ger krispighet till pastan. Det är härligt att blanda olika konsistenser så att det händer något i rätten

 

 

Fler recept av Johan Backeus: