Varm vargtass och västerbottensklämma

Recept på Varm vargtass och västerbottensklämma. Alkoholfri vargtass görs av äppeldryck i st f vodka, garnerad och serverad som originalet – möjligen bör man kanske byta namn på den till lammtass. När det gäller klämman är det viktigt att du väljer en riktigt lagrad västerbottensost.

15 minuter

Varm vargtass

  1. Vargtass: Blanda lingondryck, vatten och vodka, hetta upp och servera i glas (eller slå på termos). Garnera med lingon och tunna limeskivor. Bjud varm västerbottensklämma till.
  2. Västerbottensklämma: Sätt ugnen på 250°. Lägg ut tunnbrödet på arbetsbänken. Blanda ost, lök, persilja och svartpeppar i en bunke.
  3. Fördela blandningen på tunnbrödet och rulla ihop var och en. Dela varje rulle på mitten och lägg dem med skarven nedåt på en ugnsplåt. Värm rullarna i mitten av ugnen 5-6 minuter inför serveringen.
  4. Garnera varje rulle med en gurkskiva och en körsbärstomat på en tandpetare.

Recept från