00000

Får du inte tag på långkornigt råris som kokas i 20 min kan du använda vanligt råris. Låt det koka 20 min innan övriga ingredienser tillsätts och rätten får koka ytterligare 20 min.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kycklingfiléer 3-4 st
1 msk olivolja
2 knipplökar gula, skivade
1 vitlöksklyfta finhackad
1 grön paprika skivad
1 saffran påse (0,5 g)
1 tsk salt
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 krm svartpeppar nymald
2,5 dl råris långkornigt
8 småtomater gula
300 g räkor
50 g ärter små gröna
2 dl oliver svarta

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs i olivolja. Tillsätt lök, vitlök, paprika och tomater och fräs ytterligare en stund.
2. Stöt saffran tillsammans med salt i en mortel.
3. Häll på vatten, buljongtärning, saffran, svartpeppar och ris. Rör om så att allt blandar sig. Låt sjuda under lock i ca 20 min.
4. Rensa räkorna. Rör ner räkor, gröna ärter och oliver. Servera med nykokta gröna bönor.