1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs i olivolja. Tillsätt lök, vitlök, paprika och tomater och fräs ytterligare en stund.
2. Stöt saffran tillsammans med salt i en mortel.
3. Häll på vatten, buljongtärning, saffran, svartpeppar och ris. Rör om så att allt blandar sig. Låt sjuda under lock i ca 20 min.
4. Rensa räkorna. Rör ner räkor, gröna ärter och oliver. Servera med nykokta gröna bönor.
Vardagspaella
Får du inte tag på långkornigt råris som kokas i 20 min kan du använda vanligt råris. Låt det koka 20 min innan övriga ingredienser tillsätts och rätten får koka ytterligare 20 min.
För 4 person(er)
Ingredienser
400 g | kycklingfiléer, 3-4 st |
1 msk | olivolja |
2 | knipplökar, gula, skivade |
1 | vitlöksklyfta, finhackad |
1 | grön paprika, skivad |
1 | saffran, påse (0,5 g) |
1 tsk | salt |
6 dl | vatten |
1 | grönsaksbuljongtärning |
0,5 krm | svartpeppar, nymald |
2,5 dl | råris, långkornigt |
8 | småtomater, gula |
300 g | räkor |
50 g | ärter, små gröna |
2 dl | oliver, svarta |