Vardagsbullar från Marocko

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs - eller lammfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 msk vatten - kallt
  • 1 äggula
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1,5 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk kryddnejlika - mald
  • 2 msk olivolja - till stekning

Grönsaksröra

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 paprikor - i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 400 g tomater - krossade i burk
  • 2 tsk grön eller röd chilipeppar - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Arbeta ihop färsen med ströbröd, vitlök, vatten, äggula, salt och kryddor. Forma till små köttbullar. Ställ kallt.

  2. Grönsaksröra: Skala och hacka lök, vitlök och paprikor. Fräs lök och vitlök glansig. Lägg i paprikorna och stek några min. Häll på krossade tomater och krydda med chilipeppar, salt och peppar. Låt tomatsåsen småkoka utan lock 5 min tills den tjocknat lite grann. Häll den i en ugnssäker form.

  3. Sätt ugnen på 225°. Bryn och stek köttbullarna 2-3 min i olivolja. Lägg dem på grönsaksbädden i formen. Gör fördjupningar i grönsaksbädden och knäck ner ägg med gulan i fördjupningen.

  4. Sätt in mitt i ugnen och stek 12 min tills äggen stelnat. Strö paprikapulver över och servera med ett gott bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!