Vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor

Recept på vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor. Alkoholfri glögg gör desserten barnvänlig och att de -rårörda bären inte grumlar sig.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde

Rårörda bär

  • 4 dl glögg - alkoholfri
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 dl blåbär
  • 2 dl björnbär
  • 1 kanelstång

Stjärnor

  • 2 ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk anis - stött
  • 1 tsk fänkål - stött

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Dela äggen. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner grädden i äggulesmeten och därefter äggvitorna. Sätt bullpapperformar i en muffinsplåt. Häll smeten i formarna och ställ i frysen ca 6 timmar.

  2. Bär: Häll glöggen i en kastrull och koka tills hälften återstår. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner redningen i glöggen och koka upp. Blanda ner bär och kanelstång. Låt stå kallt fram till servering.

  3. Stjärnor: Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg, mjöl, socker, vaniljsocker, anis och fänkål till en jämn smet. Bred ut smeten mycket tunt på tre plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen ca 6 min.

  4. Stansa ut stjärnor i den halvgräddade kakan. Sätt in stjärnorna i ugnen igen ca 3 min, tills kakorna är spröda och har fått lite färg.

  5. Servera semifreddon med bär och stjärnor. Pudra över florsocker.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!