55555

Vaniljpannkakor med kryddiga clementiner passar som dessert efter t ex en soppmiddag. Pannkakssmeten blir bara ­bättre om den får stå i kylen och svälla över natten.

För 4-6 personer:

Ingredienser

2 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
25 g smör

Kryddiga clementiner:

4 clementiner
0,5 tsk kanel, mald
0,5 tsk kardemumma­kärnor, stötta
1 krm ingefära, mald
2 msk honung, flytande

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

lättvispad grädde
vaniljglass

30 minuter

Vaniljpannkakor med kryddiga clementiner – gör så här:

  1. Vispa ihop äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet och ­vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken, vaniljsocker och salt.
  2. Stek tunna pannkakor i smöret i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
  3. Clementiner: Skala och skär clementinerna i tunna skivor. Lägg dem på ett fat. Rör ut ­kryddorna i honungen och ringla över clementinerna.
  4. Pudra florsocker över ­pann­kakorna och servera med clemen­tiner och gärna lättvispad grädde eller vaniljglass.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.