Vaniljpannkakor med kryddiga clementiner

Vaniljpannkakor med kryddiga clementiner passar som dessert efter t ex en soppmiddag. Pannkakssmeten blir bara ­bättre om den får stå i kylen och svälla över natten.
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g smör

Kryddiga clementiner

  • 4 clementiner
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk kardemummakärnor - stötta
  • 1 krm ingefära - mald
  • 2 msk honung - flytande

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • grädde - lättvispad
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen med lite av mjölken. Tillsätt mjölet och ­vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken, vaniljsocker och salt.

  2. Stek tunna pannkakor i smöret i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  3. Clementiner: Skala och skär clementinerna i tunna skivor. Lägg dem på ett fat. Rör ut ­kryddorna i honungen och ringla över clementinerna.

  4. Pudra florsocker över ­pann­kakorna och servera med clemen­tiner och gärna lättvispad grädde eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!