Vaniljpannacotta med korianderäpplen

Vaniljpannacotta är en dessert som går perfekt att förbereda. Förvara pannacotta, kompott och smulor färdigt och lägg ihop precis före servering.
Allt om Mat

Pannacotta

  • 1,5 gelatinblad
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,75 dl strösocker

Äppelkompott

  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk korianderfrön - hela
  • 1 svenskt äpple - stort, gärna syrligt

Mandelsmulor

  • 75 g sötmandel
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 0,5 krm salt

Garnering

  • krusbär - röda
  • mörk choklad - mörk hackad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Snitta och skrapa fröna ur vaniljstången. Koka upp vaniljstång och -frön, grädde och socker i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen.

  2. Sila smeten och låt stå ca  3 timmar i rumstemperatur. Fördela smeten i 6 glas och ställ i kylen för att stelna ca 2 timmar.

  3. Kompott: Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstång och -frön i en kastrull och tillsätt socker, vatten, citronsaft och korianderfrön. Koka upp och låt sedan lagen kallna.

  4. Skala, kärna ur och skär äpplet i tärningar, ca 1/2 x 1/2 cm, eller ta ut kulor med ett kuljärn. Sila lagen över äppeltärningarna och låt stå ca 1 timme i rumstemperatur.

  5. Mandelsmulor: Sätt ugnen på 175°. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Blanda mandel, socker, smör och salt. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna och smula sönder i mindre bitar.

  7. Låt äppeltärningarna rinna av och fördela dem och mandelsmulorna på pannacottan. Garnera med krusbär och hackad choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!