Vaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblom

Recept på vaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblom. En vacker, vårig och lättgjord dessert som går att förbereda dagen före servering.
Mia Öhrn

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 vaniljstång

Jordgubbsgelé

  • 1,5 gelatinblad
  • 1,5 dl jordgubbssaft - konc

Garnering

  • 6 körsbärsblommor

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda grädde och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen.

  2. Låt gräddblandningen koka upp. Ta kastrullen från plattan och lyft upp vaniljstången.

  3. Ta upp och smält gelatinbladen i grädden. Fördela grädden i små burkar, skålar eller glas. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.

  4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen. Låt gelén svalna.

  5. Lägg körsbärsblomblad på pannacottan och häll försiktigt på gelén. Peta försiktigt ner blom-bladen som sticker upp så att de täcks av gelé. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!