Vaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblom

Recept på vaniljpannacotta med jordgubbsgelé och körsbärsblom. En vacker, vårig och lättgjord dessert som går att förbereda dagen före servering.

För 6 personer:

Ingredienser

2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
2 nsk strösocker
0,5 vaniljstång

Jordgubbsgelé:

1,5 gelatinblad
1,5 dl jordgubbssaft konc

Garnering:

6 körsbärsblommor

20 minuter + 3 timmar i kyl

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda grädde och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i kastrullen.
  2. Låt gräddblandningen koka upp. Ta kastrullen från plattan och lyft upp vaniljstången.
  3. Ta upp och smält gelatinbladen i grädden. Fördela grädden i små burkar, skålar eller glas. Låt stelna i kylen ca 2 timmar.
  4. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm saften i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen. Låt gelén svalna.
  5. Lägg körsbärsblomblad på pannacottan och häll försiktigt på gelén. Peta försiktigt ner blom-bladen som sticker upp så att de täcks av gelé. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt