Vaniljpannacotta med kanel och äppelkompott

De nya gelatinbladen av mindre modell behöver inte kramas ur på vätska efter blötläggning.
Allt om Mat

Panna cotta

  • 2,5 gelatinblad
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 citron - finrivet skal
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,75 dl strösocker

Äppelkompott

  • 4 äpplen
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 min.

  2. Snitta vaniljstången på längden. Finriv citronskalet. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, vaniljstång och citronskal i en kastrull, under omrörning.

  3. Dra kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången, skrapa ner fröna i smeten. Blanda ner gelatinbladen, rör om, ställ i kallt vattenbad. Låt svalna något. Rör om då och då.

  4. Häll upp i portionsformar. Ställ kallt, övertäckt minst 3 timmar. Servera i formarna eller stjälp upp på fat genom att lossa försiktigt runt kanten med en liten vass kniv.

  5. Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg hälften i en kastrull med strösocker, vatten och kanelstång. Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort.

  6. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!