Vaniljmuffins med tre smaker

33333

Av den goda grundsmeten kan du grädda fina vaniljmuffins eller smaksätta smeten och få tre slags muffins på samma gång.

För 20 st

Ingredienser

3,75 dl strösocker
175 g smör
3 ägg
1,5 dl mjölk
7,5 dl specialvetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Blåbärsmuffins:

1,5 dl blåbär

Banan- och valnötsmuffins:

1 banan, skivad
1 dl valnötter, rostade, grovt hackade

Chokladmuffins:

1 msk kakao

Glasyr till chokladmuffins:

1 apelsin, skalet av
1 dl florsocker
1 apelsin, 1 msk pressad saft

1. Sätt ugnen på 225°. Rör socker och smör fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och mjölken.
2. Mät upp och blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke. Blanda därefter ner det i äggsmeten utan att röra för mycket.
3.Dela smeten i 3 skålar och tillsätt de olika smakerna. Klicka ut varje smet i 7–8 dubbla muffinsformar eller i smord bröad plåt för små muffins à 1/2 dl som vi gjort.
4. Grädda mitt i ugnen 12 min.
5. Glasyr: Skala apelsinen med zestjärn. Blanda florsockret med apelsinsaft. Bred glasyren över chokladmuffinsen, lägg på apelsinskal.

Fler recept med: Barn och familj, Dop, Picknick, Student