1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker.
3. Blanda ner mjölet blandat med bakpulvret växelvis med mjölken. Rör till sist ner det avsvalnade smöret.
4. Ställ dubbla muffinsformar i en muffinsplåt. Häll upp smeten i knappt 2/3 av formen. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de har fin färg. Låt kallna.
5. Bred ut lite sylt på muffinsen. Vispa grädden och spritsa på toppen. Garnera med jordgubbar, nektarinklyftor och mynta eller citronmelissblad.
Vaniljmuffins med jordgubbar och nektariner
Något gott mitt i veckan – en muffinsbakelse.
För 10 st
Ingredienser
50 g | smör |
1 | ägg |
1,5 dl | strösocker |
0,5 msk | vaniljsocker |
1,5 dl | vetemjöl |
0,5 tsk | bakpulver |
0,5 dl | mjölk |
Fyllning:
1 dl | jordgubbssylt |
2 dl | vispgrädde |
Garnering:
, nektariner, jordgubbar, röda vinbär, myn |