00000

Servera favoritbären med en krämig yoghurt. Enklare och godare kan det knappast bli!

För 4 pers

Ingredienser

Vaniljmarinerad bär- och fruktsallad med gräddyoghurt

1 liter jordgubbar
1 dl bigarråer
3-4 aprikoser eller 1-2 nektariner eller persikor
3 dl hallon
1 dl blåbär

Vaniljmarinad

1/2 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 lime, pressad saft

Gräddyoghurt

1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl turkisk yoghurt (10%)
2 msk florsocker

Limesocker

1 lime, rivet skal
1 msk strösocker

30 min

Gör så här:

1. Marinad: Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön med övriga ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna. Ta upp och kasta bort vaniljstången.

2. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Halvera och kärna ur bigarråerna. Kärna ur aprikoserna och skär dem i mindre bitar. Blanda bär och frukt. Häll över marinaden. Låt stå ca 15 min.

3. Limesocker: Blanda limeskal och socker.

4. Gräddyoghurt: Vispa grädde, yoghurt och florsocker fluffigt.

5. Servera bärsalladen tillsammans med gräddyoghurt och limesocker.