40 minuter + 1 timme i ugn
Vaniljmaränger med bakade aprikoser, grädde och hallonsås – gör så här:
- Maräng: Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank smet. Rör i majsstärkelse och vaniljsocker.
- Fördela smeten på bakplåtspapperet till tio maränger.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 20 min, tills marängen är krispig och ytan torr på undersidan. Låt svalna och ta bort bakplåtspapperet.
- Hallonsås: Koka upp hallon och socker till en sås. Sila genom en finmaskig sil. Låt såsen svalna.
- Aprikoser: Sätt ugnen på 250°. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Lägg på plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
- Strö socker och nymald kardemumma över aprikoserna. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, tills de är mjuka. Låt svalna.
- Vispa grädden fluffig, blanda med yoghurten.
- Lägg en klick grädde på varje maräng, lägg på aprikoser. Ringla över hallonsåsen och garnera med hallon. Servera genast.