Vaniljkräm med knaprigt kanel- och nöttäcke

Kaneltäcket kan göras i god tid och krämen mår bara bra av att stå i kylen över natten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Kaneltäcke

  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl hasselnötter - grovhackade
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel - mald
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Häll den varma gräddmjölken över äggpöset. Sila smeten och fördela den i små ugnssäkra formar, à ca 1 dl.

  2. Ställ formarna i en ugnssäker form med varmt vatten och grädda krämen mitt i ugnen ca 50 min. Låt svalna och ställ i kylen ca 4 timmar, eller till nästa dag.

  3. Sätt ugnen på 225°. Blanda smör, mjöl, nötter, socker, kanel och salt till en grovsmulig massa. Smula ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna mitt i ugnen ca 10 min, rör om en gång under tiden. Låt smulorna kallna.

  4. Strö kanelsmulorna över krämerna precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!