Vaniljkräm med knaprigt kanel- och nöttäcke

Kaneltäcket kan göras i god tid och krämen mår bara bra av att stå i kylen över natten.

Vaniljkräm med knaprigt kanel- och nöttäcke

 

1. Sätt ugnen på 150°. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Häll den varma gräddmjölken över äggpöset. Sila smeten och fördela den i små ugnssäkra formar, à ca 1 dl.
2. Ställ formarna i en ugnssäker form med varmt vatten och grädda krämen mitt i ugnen ca 50 min. Låt svalna och ställ i kylen ca 4 timmar, eller till nästa dag.
3. Sätt ugnen på 225°. Blanda smör, mjöl, nötter, socker, kanel och salt till en grovsmulig massa. Smula ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna mitt i ugnen ca 10 min, rör om en gång under tiden. Låt smulorna kallna.
4. Strö kanelsmulorna över krämerna precis före servering.

Recept från