Vaniljkräm

Ljuvligt god vaniljkräm som kan användas som fyllning i tårtor och olika bakverk.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe / Fotograf Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 - 2 krm vaniljpulver - eller 1-2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Värm mjölk, äggulor, strösocker, smör, Maizena och vaniljpulver i en kastrull under omrörning. Om du använder vaniljsocker tillsätts det i slutet. Låt krämen sjuda i ca 2 min under kraftig vispning.

  2. Ta bort kastrullen från värmen.

    Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kyla ner krämen. Rör om då och då.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!