00000

Kakor som smälter i munnen och överraskar med smaken av valnötter.

För 65 st

Ingredienser

250 g smör, rumstempererat, normalsaltat
150 g valnötter
1,75 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 krm salt
5,5 dl vetemjöl

Dekor:

1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Vaniljhorn – gör så här:

  1. Temperera smöret och krossa valnötterna grovt i en handduk med kavel.
  2. Blanda smöret med florsocker, vaniljsocker och salt. Arbeta in mjölet och sist valnötterna. Vira degen i plast och lägg den i kylen minst 1 timme.
  3. Värm ugnen till 180°. Skär av en tredjedel av degen och rulla ut den till en penntjock rulle på lätt mjölad bänk. Skär upp bitar à 11 g.
  4. Rulla till spetsar och böj till horn på plåten. Fortsätt med resten av degen. Grädda mitt i ugnen till ljus färg 10–12 minuter.
  5. Pudra över florsocker blandat med vaniljsocker så fort de kommer ur ugnen.