Vaniljhorn

Kakor som smälter i munnen och överraskar med smaken av valnötter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör - rumstempererat, normalsaltat
  • 150 g valnötter
  • 1,75 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 5,5 dl vetemjöl

Dekor

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Temperera smöret och krossa valnötterna grovt i en handduk med kavel.

  2. Blanda smöret med florsocker, vaniljsocker och salt. Arbeta in mjölet och sist valnötterna. Vira degen i plast och lägg den i kylen minst 1 timme.

  3. Värm ugnen till 180°. Skär av en tredjedel av degen och rulla ut den till en penntjock rulle på lätt mjölad bänk. Skär upp bitar à 11 g.

  4. Rulla till spetsar och böj till horn på plåten. Fortsätt med resten av degen. Grädda mitt i ugnen till ljus färg 10–12 minuter.

  5. Pudra över florsocker blandat med vaniljsocker så fort de kommer ur ugnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!