Vaniljhjärtan

”Jag älskar vaniljhjärtan. Smör, vanilj och socker. Vad säger man… kärlek!”

11/2 timme+30 min i ugn

Vaniljhjärtan

1. Vaniljkräm: Blanda mjölk, socker, majsstärkelse och äggulor i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljfrön och -stång i en kastrull.  Låt koka upp under omrörning och sjud 2-3 min. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret. Häll krämen i en spritspåse och ställ i kylen ca 3 timmar.
2. Hacka samman mjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i kylen ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 175°. Ställ hjärtformade metallformar på en plåt. Kavla ut mördegen och skär i mindre bitar. Tryck ut degen i formarna och skär bort överflödig deg. Spritsa i vaniljkrämen.
4. Kavla ut resten av degen och täck formarna. Skär bort överflödig deg och tryck till i kanterna. Picka 3 hål i varje hjärta med en provsticka. Grädda i nedre delen av ugnen ca  30     min. Låt kakorna svalna i formarna innan de försiktigt lossas från formarna. Pudra över florsocker och låt kakorna kallna.

Recept från