Vaniljglass med lakritsmaränger och citron

Med färdigbakade maränger är desserten färdig på en kvart.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 l vaniljglass
  • 1,5 dl lemon curd
  • 1 msk citron - pressad

Lakritsmaränger

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk lakritssås - (O´hoy)

Gör så här

  1. Maränger: Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Ringla i lakritssåsen och vänd så att den bara precis blandar sig med smeten.

  2. Klicka ut marängsmeten till 8 stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 100° och grädda ytterligare ca 2 timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de är torra och lätta.

  4. Smält lemon curd och citronsaft i en kastrull eller i mikrovågsugnen.

  5. Fördela glassen i glas. Lägg två maränger i varje glas och ringla över den ljumma lemon curden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!