00000

Med färdigbakade maränger är desserten färdig på en kvart.

För 4 personer

Ingredienser

0,5 l vaniljglass
1,5 dl lemon curd
1 msk citron pressad

Lakritsmaränger:

2 äggvitor
1 dl strösocker
2 msk lakritssås (O´hoy)

Vaniljglass med lakritsmaränger och citron — gör så här

  1. Maränger: Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Ringla i lakritssåsen och vänd så att den bara precis blandar sig med smeten.
  2. Klicka ut marängsmeten till 8 stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 100° och grädda ytterligare ca 2 timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills de är torra och lätta.
  4. Smält lemon curd och citronsaft i en kastrull eller i mikrovågsugnen.
  5. Fördela glassen i glas. Lägg två maränger i varje glas och ringla över den ljumma lemon curden.