Vaniljglass med blåbärskola

Den goda blåbärskolasåsen kan serveras både varm och kall, den tar inte mer än fem minuter att laga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 0,5 l vaniljglass

Sås

  • 2 msk smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl blåbär

Garnering

  • 2 dl blåbär - färska

Gör så här

  1. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker och bär. Koka upp och låt koka under omrörning ca 3 minuter tills sockret smält.

  2. Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg dem på assietter eller ett serveringsfat. Lägg på glass. Ringla över såsen. Garnera med färska blåbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!