Vaniljglass med amaretti- kakor och rörda hallon

Gör gärna glasskulorna i god tid och förvara i frysen övertäckta med plastfilm. Hallonen kan med fördel förberedas dagen före.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl hallon - frysta
  • 1 dl strösocker
  • 16 - 20 amarettikakor
  • 8 vaniljglass - (kulor)

Garnering

  • citronverbena - eller citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda hallon och socker i en bunke. Låt stå och tina ca 20 min. Rör om försiktigt tills hallonen är tinade och sockret smält.

  2. Krossa och fördela kakorna i portionsglas. Toppa med glass och hallon. Garnera med citronverbena. *Amaretti är knapriga italienska kakor med aprikoser och mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!